Jura – Baume-les-Messieurs – en magisk liten by

Jura tog oss med storm när vi var där under höstlovet. Fantastiskt vacker natur – böljande kullar, vinfält, slott och små byar. Lägg till detta underbara lokala produkter – vi njuter fortfarande av den 48 månaders lagrade comtén och de utsökta små korvarna.

Så finns det ett pärlband av fina gamla byar och en av dessa är Baume-les-Messieurs, klassificerad som en av Frankrikes vackraste byar. Den lilla byn med sina 150 invånare ligger i en dal och man blickar ut mot en av Juras höga platåer. Det är storslaget. Fina gamla hus kantar bygatan och här ligger trevliga kaféer, restauranger – varav den ena är en pärla utöver det vanliga- jag återkommer till den.

Byn ståtar också med ett mycket gammalt munkkloster. Vi går in i kyrkan- här råder en högtidlig stillhet- den mäktiga naturen och tystnaden omfamnar mig och känslan av att vara mitt i varandet följer med mig in i klosterbutiken där man kan köpa vykort och souvenirer.

Stillhet inne på klosterområdet.

Ingen trängsel i kyrkan!

Vi letar efter ett mysigt kafé- detta som ligger strax utanför byn var stängt för säsongen men inne i byn hittade vi ett förtjusande litet kafé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s