Optimism smittar av sig

Optimism – en positiv livssyn och tilltro till att det mesta fixar sig hänger samman med en god självkänsla – tilltro till den egna förmågan men också med empati – tolerans och omtanke. Optimistiska personer är ofta omtyckta och det mesta löser sig för dem! Optimisten tror på sig själv och det han eller hon gör. Som Helen Keller en gång skrev – det är optimisten som gör nya upptäckter – alltifrån en gång världsomseglare som upptäckte nya kontinenter till rymdforskaren eller Flemming som uppfann penicillinet! Inte pessimisterna som tycker att det mesta är skit – och säger – det går aldrig! Att omge sig med optimister skapar energi och kreativitet i stället för trötthet och gnäll – så våga tro på att det mesta är möjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s