Tillit och förtroende

Tillit och förtroende är grunden för en bra relation – vare sig det handlar om kärlek – vänskap eller om en affärsrelation. Det är ett absolut måste -utan tillit så kraschar alla relationer förr eller senare.

Häromdagen åkte vi i en liten flodbåt från en liten by i Myanmar. Det var vi, mannen som körde båten och vår guide. Vi åkte en timme norrut, genom en djungel där man inte såg en enda människa till en plats där vi skulle bada med elefanter. Inga nätverk som fungerade! 36 graders värme och strålande sol. Vi var alltså totalt utlämnade till guiden och fiskaren – utan dem hade vi inte klarat oss länge! Självklart kände vi fullt förtroende – annars hade vi naturligtvis inte åkt med! Denna tillit är nödvändig för mänskliga relationer.

Att efter en dryg timme med båt (innan dess en timme med bil på små stigar) se de vackra elefanterna och deras skötare dyka upp var som att medverka i en film. Gå barfota ner i floden – skrubba djurens kroppar och sedan hjälpas upp på en sträv elefantrygg och rida ut i oändligheten. Ett oförglömligt minne – och utan total tillit hade denna upplevelse varit fullständigt omöjlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s