Den som går sin egen väg genom livet behöver ingen karta

Det är både bekvämt och enkelt att följa andras tyckanden över livet, vad och hur man ska göra olika saker och så vidare. Dock är det sällan, kanske aldrig som följarna vare sig förändrat världen eller bidragit till utveckling. De blir också enkla att ersätta – det finns ju så många nästan likadana. Man gör och tycker som de flesta andra och vågar kanske alls inte följa sitt innersta.

Barndomen är styrande eftersom vuxna har ansvar över barnen. En del föräldrar lämnar tidigt stor frihet och låter varje barn utvecklas utan att lägga sig i alltför mycket – andra styr och ställer över barnens liv i detalj. Skolan samma sak – just nu är det modet med ordning och reda – ungefär som under 1930 talet i Tyskland, men glöm inte att det är den där friheten under ansvarar som utvecklar barn och unga. De lydiga har sällan förändrat världen. Sedan kommer relationer och jobbet – många lever kanske livet med ett arbete/ en chef eller rentav en partner som kväver dem. Så synd att missa och inte bejaka sig själv genom livets färd.

IMG_6135 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s