Självkänsla och relationer

Självkänsla – en av de bästa tillgångarna man kan få med sig i livet. Hur får man Då den åtråvärda självkänslan och hur påverkar den våra relationer? Ja även när det handlar om självkänsla så har generna ett finger med i spelet. OXTR genen (oxytocin receptor) är nära sammanbunden med optimism, självkänsla, tilltron till att man har kontroll över sitt eget liv och framgång, aspekter som är viktiga för självkänslan. Personer som har en god självkänsla är tryggare i sig själva, mer harmoniska och tillfredsställda, vilket påverkar deras relationer. Det blir inte så farligt om någon glömt köpa smör, vikt tvätten fel eller missat ett möte. De som har svag självkänsla upplever sig lätt kränkta, alla är emot dem – vare sig vi pratar om kärleksrelationer, vänskap eller jobbet. Självkänslan påverkas naturligtvis också av uppväxten. Är loppet kört om man har en dålig självkänsla? Inte alls, men det handlar om att vilja och våga! Mera om självkänsla och relationer hittar du i den nya boken – Relationer – himmel eller helvete finns bl a att köpa i förlagets webb butik!

https://www.tollgerdt.se/butik

pict1450

2 reaktioner till “Självkänsla och relationer

  1. Så sant, självkänslan påverkas av så mycket. Tur att självkänslan inte är något statiskt utan att vi kan jobba med den så den blir bättre. Min resa har hjälpt fantasktiskt av KBT, meditation och kärlek av omgivningen.
    Tack för en bra sida!
    Kitty
    http://www.eezyyou.com

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s