Relationer som kväver

Ibland förvånas man över vissa relationer och undrar varför de inblandade överhuvudtaget lever tillsammans. Jag känner människor som lever i underbara relationer, man lyfter varandra, lyssnar och tar hänsyn, men jag har genom årens lopp även stött på motsatsen. Relationer där den ena kvävs. Ett stickord här och där kan skapa osäkerhet. Det kan vara i hemmets dolda vrå, men också i offentliga sammanhang. Ignorerande, nedsättande ord, kanske till och med ett hånskratt och det lätt för den som utsätts att tappa självkänslan. Rösten tystnar mer och mer och till sist kan en människa kvävas, han eller hon kan på något sätt inte andas och har helt och hållet tappat tilltron till sig själv och sin förmåga. Ibland lyckas de bryta sig loss, men tyvärr har jag sett att flera återigen kommer in i en ny, lika destruktiv, relation och vissnar ännu mer. Som jag skrivit så många gånger tidigare, nyckeln till frihet och sunda relationer heter bland annat självkänsla. Och om en månad finns den på marknaden, min nya bok Relationer – himmel eller helvete och där får du veta mycket mer om detta.

 

Relationer Omslag_Baksida_170308 - Kopia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s