Narcissisten behöver en hängiven ”hundvalp” för att bli nöjd

Narcissistens har en grandios självbild, han eller hon ser sig som bättre än de flesta andra inom nästan alla områden. Professionellt naturligtvis, men de rynkar på nästan, kanske till och med hånler, också åt andras kulturintressen, vinsmak, konst, arkitektur, mat eller litteraturval – såvida de inte överensstämmer med deras egna förstås. Narcissisten ser sig som överlägsen andra och kräver stor beundran. Här handlar det inte om det vanliga behovet av att bli sedd och bekräftad utan vederbörande ser sig som speciell och ska behandlas därefter. Omgivningen utnyttjas för att de egna målen ska uppnås och narcissisten kan vara mycket manipulativ om det behövs. Han/hon har svårt att sätta sig in i hur andra känner, saknar ofta empati och är inte särskilt intresserad av hur andra har det. Inte sällan finns det ett inslag av avund eller tror man sig vara föremål för avundsjuka från andra. Ibland uppvisas arrogans och ett hotfullt beteende.

Inledningsvis är narcissisten ofta mycket charmig, överöser dig med beröm och omtanke för att senare förändras och den bristande förmågan till empati blir tydligare. De är lättsårade, har aldrig fel och saknar nära vänner. Som partner vill han eller hon naturligtvis ha någon som beundrar och stöttar i alla lägen. Nästan utplånar sig själv, ställer upp och förstår vilken ”otrolig” person de fått vid sin sida. En trofast liten hundvalp kanske är den alla bästa partnern!?

Pompe

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner till “Narcissisten behöver en hängiven ”hundvalp” för att bli nöjd

  1. Tack Kicki och lite narcissistiska drag är absolut inte fel – de flesta riktigt framgångsrika människor har en hel del av detta – men när det blir alltför dominerande så är det kanske inte så kul!?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s