En människa förblir vis så länge hon söker visheten, när hon tror sig funnit den blir hon en narr

Jag lånar citatet från Talmud, utan att lägga några som helst värderingar kring religion, men jag tilltalas av orden. Utveckling innebär ett ständigt lärande och ju mer man lär desto mera ökar det kritiska tänkande. Så kallade sanningar sväljs inte okritiskt. Toleransen blir större och fördomarna färre – även om vi alla självklart har fördomar. Utbildning ger kunskap och kunskap ger makt i dess positiva mening. Självkänslan ökar, självinsikten blir större och ju mer man lär desto mera vill man lära. Utbildning är grunden till att skaffa kunskap som sedan fylls på genom livets resa.

img_5388 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s