Om konsten av att leda sig själv och skapa reda i sitt inre

Jobbar just nu med ett stort ledarprojekt och något som ständigt återkommer är vikten av att kunna leda sig själv innan man kan leda andra. Redan Xenofons, lärjunge till Sokrates, välkänd författare och historiker talade om konsten att leda sig själv: att leda sig själv är att skapa reda i sitt inre. Kloka och sanna ord. Reda i sitt inre är också vägen till välbefinnande och inre frid. Vägen dit kan synas lång, för vissa kanske oändlig, men för varje litet steg på vägen är man närmre målet – så ge aldrig upp.

 

img_8935

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s