Ansvaret för ditt liv har du!

Det är lätt att skylla på omgivningen om något går snett. Allt är någon annans fel och man har svårt att se sin egen del i det som sker. Projektion är en väl använd försvarsmekanism när skeenden kan kännas så smärtsamma att man inte riktigt tar till sig verkligheten. Då kan de vara till hjälp, men risken finns att försvarsmekanismer befästs och att verkligheten ”målas om” för att passa en själv. Lätt att skylla från sig. Föräldrarnas fel, partnerns fel, chefens fel – är det verkligen så? Så klart inte utan vi ansvarar själva för våra liv och det är viktigt att ha en god självinsikt. Ju bättre självinsikt och ju fortare man ser att ens eget agerande påverkar det som händer – desto snabbare kommer man också att må väl.

 

IMG_7108

2 reaktioner till “Ansvaret för ditt liv har du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s