Marche – vin och mat som lyfter oss till skyarna

Mycket nöjd efter en utsökt middag på Lo Spontini

Vi hade fantastiska middagar när vi var i Marche – rekommendationer från vårt rara värdpar på Radici B&B. Jag börjar med avslutningskvällen – Lo Spontino i Castorano – en förtjusande liten by som klättrar upp – omgiven av vinrankor- olivlundar och vackra kullar.

Tröttnar aldrig på italiensk mat

Vi möttes av härlig medryckande musik från baren nedanför trattorian – bästa bordet med en vidunderlig utsikt – kan man bli annat än glad! Rustikt lokal kök när det är som bäst!

Huskatten

Locanda Centimetro Zero i Pagliare del Tronto är en upplevelse-underbar mat – vin från den egna vingården och sällskap av en söt katt som gästerna tycktes avguda. Jag blev glad att få sällskap av denna lilla raring.

Pizza blev det klart en kväll på prisbelönta Paglia Pizzi e Fichi och pizzorna var perfekta!

Ljuvlig pizza -härlig stämning

Sist men inte minst – underbara Osteria Cantina Offida med en nästan overklig stämning och deras friterade zucchiniblommor var magiska!

Zucchini!
Underbar matupplevelse på torget i Offida

Ett par rader om vinerna i Marche. Vi föll handlöst för de regionala vinerna – små producenter med naturliga fina viner. En ny bekantskap för oss var det utsökta vita vinet gjort på druvan Pecorino – ja samma namn som osten.

Cocci Grifoni

Vi fick förmånen att besöka Tenuta Cocci Grifoni där vi träffade Guido Cocci Grifonis hustru. Guido var en legendarisk vinmakare som återupptäckte Pecorino druvan. Guido är tyvärr borta men hans fru guidade oss med passion bland dessa viner.

Utsökt vin
Vinprovning

Vi säger farväl och är glada att vi har bilen med oss och ser fram mot en smak av Marche när vi sitter hemma i novembermörkret och njuter skaldjur och detta ljuva vin!

2 reaktioner till “Marche – vin och mat som lyfter oss till skyarna

 1. Härliga Marche, vi älskar denna region. Har besökt den både korta och långa perioder både vår och höst sommartid i flera år.
  Har också besökt Cocci Grifonis vingård, spännande med 3 generationer kvinnor som driver gården.
  En trevlig blogg du har med många tips ml
  som vi kommer att stjäla.
  //Thoma

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s