Ut i Europa med bil- frihet

Hildesheim

Älskar friheten med att bila ut i Europa ( och ja- vi har en ny bil med bra miljöcertifiering). Att upptäcka nya platser – liksom att återse gamla favoriter gör resan levande. Det är liksom resan i sig som är målet-inte att förflytta sig till en viss plats – i så fall hade vi flugit.

Utsikt från vårt hotellrum

En viktig del i resan är att hitta speciella hotell- mysiga platser och bra restauranger. Ett perfekt första stopp är Hildesheim och supertrevliga Hotell van der Valk. Har övernattat där flera gånger- bra hotell- trevlig restaurang Gildenhaus – en mysig bar – öppen och livfull stämning- gör detta till en fin inledning på en lång resa söderut. Staden är så intressant – gammal historia- vacker med många sevärdheter att den helt klart är värd en egen resa.

En öl på terrassen innan middagen

Efter en god natts sömn och ljuvlig tysk frukost är det dags att fara vidare- men först en liten tur i centrum och kaffe!

Kaffe innan det är dags att fara vidare

Nästa stopp blir i Ulm – en stad vid kanten av Donau och detta är en helt ny bekantskap.

Mitt i Ulm

Som så många tyska städer bombades också Ulm under andra världskriget- mycket är nytt men det historiska centret har återuppbyggts och är så fint.

Gamla rådhuset
Katedralen Ulmer Münster

Vårt hotell då? Ja Me and All Hotell Ulm är en upplevelse i sig – att ta en drink och äta middag på takterrassen – magiskt med härlig och livfull stämning. Lite av musikbar – ganska ung publik.

Vidunderlig utsikt från Rooftop på 8:e våningen
Donau

En tur längs Donau innan det är dags att köra vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s