Möta våren i La Bella Italia

Att planera resor och att resa är en av mina passioner. Italien är ett land jag ofta återkommer till och ”vanliga” år är jag där ett par gånger om året – ofta med jobb och då i Bologna.

I dag – en gråmulen januaridag – drömde jag mig – för en stund-till Venedig – var där strax före pandemin och nedstängningarna.

På väg in från flygplatsen

Det må vara mycket turister men staden bjuder på svårslagen skönhet- kultur och historia. Markusplatsen- Dogepalatset – mytomspunna- hemliga och lite mystiska gränder- ja allt!

En av världens mest romantiska städer!
Kanalerna och precis intill låg vårt palats- ja numera ett sparsmakat lyxhotell!

Stiger av Vaporetton – går ett par hundra meter – får syn på Hotel Nano Moncenigo Palace- magiskt- kände oss som doger från en svunnen tid.

Magnifik reception

Hotellet är som en dröm- bjuds på ett glas prosecco- skulle kunna stanna hela dagen – men nog vore det synd att missa allt som Venedig bjuder på!

Historiens vingslag hörs överallt och vi har en egen hemlig gång ut till en liten gård

Första gången man kommer till Venedig vill man klart inte missa alla berömda sevärdheter som Markusplatsen- Dogepalatset – Canal Grande men sen… att få upptäcka förtrollande gränder, kanaler, kyrkor, trattorier där turisterna är få – för mig är det höjdpunkten!

Canareggio – en gömd pärla med livfull stämning
Jag hittade det- torget och kyrkan – La Chiesa di San Raffaele. Huvudpersonen i en av mina favoritböcker – Julias Ängel – bodde i närheten!

Att utforska Venedig via alla dess kanaler är en underbar upplevelse- antingen till fots längs alla små och stora kanaler eller med hjälp av stadens utmärkta Vaporetto – de fungerar ungefär som bussar – effektivt och billigt!

Bästa maten hittar man bortom turiststråken- som denna underbara tapasbar i Misericordia!

Utsikt- god lunch – gott vin och bästa sällskapet ’

Längtar tillbaka och känner att det snart är dags för en tur till underbara Italien.

Säger hejdå för denna gång!

3 reaktioner till “Möta våren i La Bella Italia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s