Maastricht- charmig stad i Nederländerna

Mysigt centrum med full jul!

Första gången jag var i Maastricht var på en internationell forskarkonferens för många år sedan. Nu är vi tillbaka- bara för en natt – men nog ska vi hinna se och upptäcka en del.

Det är en julpyntad stad som möter oss. Vi checkar in på ett hotell i den mysiga stadsdelen Wyck. Vi blir så trevligt bemötta vid incheckningen på Designhotel Maastricht och får välja bland de olika De Luxe rummen ( alla med Hästen sängar).

Vårt hotell

Wyck är verkligen en mysig stadsdel – läckra butiker- massor av trevliga barer och restauranger- fyllda av unga studenter från stadens anrika universitet ( som jag besökte förra gången) men också av inhemsk befolkning av alla slag. Området är centralt så det förslår – börjar vid Järnvägsstationen och fortsätter mot Katedralen och det historiska centrat.

En öl på den fullsatta baren mitt emot hotellet känns som en bra inledning på kvällen!

En liten bit bort ligger Wycker Bistro – fullsatt men vi lyckas få ett bord – otroligt trevlig restaurang med jättebra mat och gott vin!

Grillad sparris
Lokala ostar

Efter en god natts sömn ger vi oss ut på stan – en kaffe på ett trevligt kafé och vi är redo.

Det finns en uppsjö av trevliga ställen- både för lekamlig spis och för shopping- ja även andlig spis eftersom staden är plats för många kyrkor.

Här lockar allt och vi köper holländska små ostar som ska ligga och mogna i rumstemperatur!

Damen som har butiken är så trevlig och vi pratar länge med henne- botaniserar bland holländska viner och köper ett par flaskor med hem. Aldrig tidigare druckit vin från Nederländerna men det ska vi smaka till ostarna när dessa har mognat.

Spännande buteljer från en vingård utanför Maastricht!
Floden Maas

Kommer fram till det historiska centrat – trivsamma gränder med ”alla” sorters klädmärken mm. En öppen och positiv atmosfär- trevliga människor de vi möter!

San Servatius Domen i bakgrunden

Katedralen i Maastricht är en imponerande byggnad- Nederländernas äldsta- strax intill hittar vi en annan fin kyrka St Jaans Kyrkan och dessa är bara ett par av stadens alla kyrkor,

Kyrkor
På väg tillbaka
Vackra gamla hus längs floden!
Vanligt tilltugg!
Vi tog fika här i stället- suveränt kaffe och gott tilltugg!

Promenerar tillbaka till hotellet och säger hejdå till den trevliga hunden som passar blomsteraffären vägg i vägg med vårt hotell! Dags att köra norrut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s