La dotta – la rossa – la grassa? Bologna så klart!

Nettuno!

En av mina absoluta favoritstäder – som jag återkommit till ungefär 30 gånger de senaste snart 20 åren- är Bologna- den lärda staden – den röda staden och den feta staden! Den lärda – världens äldsta universitet och fortfarande en vibrerande universitetsstad- den röda – färgen på många av de medeltida byggnaderna men också att staden historiskt sett är frisinnad med socialistiskt styre – den feta – nja människorna – de flesta är slanka/ – men köket- rankat bland de tio främsta i världen är bästa pastan – grädde – ostar – vin!

La Rossa – det röda teglet och historiens vingslag viskar överallt!

Jag kom till denna pärla- Emilia Romagnas huvudstad- första gången 2002. Uppdraget då som nu – eller i alla fall de flesta gångerna har varit som forskare, doktor i ledarskap och organisation och som konsult. Hälso- och sjukvård i Italien har sedan WHOs stora kartläggning 2001 rankats som en av världens främsta och otaliga gånger har jag varit där med ledningsgrupper inom olika områden men också som ansvarig för skrivarkurser.

Jag blev förälskad i Bologna vid första ögonkastet och kärleken till denna stad är livslång!

Piazza Maggiore

Varför? Ja – människorna – kulturen – byggnaderna – spännande historia- kultur- konst – maten – atmosfären- allt är magiskt!

Underbara råvaror
Matgatorna får mig lätt avundsjuk 😀
San Stefano – spännande historia med sju sammanbyggda kyrkor

Centro Storico- det historiska centrat är magiskt med vackra gamla byggnader.

40 kilometer arkader ger en vacker inramning och vid regn går man torrskodd och i hettan ger det svalka att promenera under arkaderna.

Det finns många torn i Bologna- alla inte lika synliga som de båda högsta – Asinelli och Garicenda – ståtliga där de lutar sig mot varandra!

Pizzan på Scalinatella – magisk

Ja det finns hur mycket som helst som lockar i Bologna- en stad man aldrig tröttnar på!

Jag höll ju på att glömma världens godaste glass!

Gelateria Gianni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s