Att utveckla sitt ledarskap via konst & kultur

Livets faser – magisk upplevelse

Ledarskap ligger mig varmt om hjärtat- alltsedan jag blev doktor i ämnet vid Handelshögskolan i Stockholm så brinner jag för detta område. Genom forskning och praktiskt konsultarbete har jag sett hur mycket ledarskapet betyder för en verksamhet- ett bra ledarskap lyfter – ett dåligt bryter ner.

På vilket sätt påverkas då ledarskap av kulturupplevelser? Forskning och praktisk erfarenhet ger stöd för att det händer något med de flesta när de tar del av konst – musik – litteratur- sinnena öppnas för nya upplevelser.

Svart och vitt – mörker och ljus – liv och död

När vi öppnar våra sinnen vidgas våra vyer – öppenheten och toleransen blir större och vi kan se omgivningen med nya ögon – viktigt för alla och inte minst för chefer och ledare.

Hilma af Klint- konst som berör och leder till reflektion!

Själv använder jag ofta litteratur och konst när jag jobbar med ledarutveckling. Deltagarna brukar vittna om att något har hänt med deras ledarskap- svårt att sätta ord på VAD men man utvecklas, vilket är målsättningen med utbildningen.

Andligt inslag

Att tänka utanför ramen – vidga vyerna och bli en bättre chef. Hilma af Klints konst berörde mig djupt. Hon har en mångfacetterad roll i sitt skapande- konstnär – forskare och medium!

Boken om Hilma af Klint fick klart följa med hem.

Sätter på min favoritmusik – fördjupar mig i boken och njuter av här och nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s