Venedig- konst -kultur – historia- mat och magi

Venedig erbjuder allt och lite till- en magisk stad där historiens vingslag viskar i varje hörn. Vid de sägenomspunna palatsen – kanalerna- torgen och kyrkorna.

För flera år sedan var jag med jobb i Venedig, besökte Region Veneto och träffade högsta ledningen för regionen. Vi lärde oss massor och jag ska aldrig glömma när vi drack en kopp kaffe på ett kafé tillsammans med regiondirektören och han sa följande: om ni har en timme över i era liv så missa inte Scuola Grande di San Rocca! När vi var tillbaka så låg ett besök där högt på önskelistan och jag blev lika betagen denna gången!

Lycklig – efter besöket där!

Takmålningarna är magiska!

Dags att gå vidare och vi går genom Ghettot- alltid starkt berörd efter ett sådant besök – en kaffe behövs – den tar vi på läckra Café Canareggio- solen strålar och vi sitter precis vid en av många kanaler och bara njuter!

Sedan flanerar vi längs kända och okända kanaler- för det mesta möter vi knappast en enda turist!

Bor man på ett sådant fantastiskt hotell som vi gör – i ett gammalt palats – så vill vi njuta där en stund innan vi ska fixa till oss inför kvällens middag- så en kaffe i hotellets trädgård passar perfekt!

Vi äter en helt ljuvlig sju-rätters meny på Taverna San Trovaso– genuint venetianskt kök – bilderna får tala!

Mätta och glada tar vi Valporetton ”hem” – älskar den färden i sägenomspunna och gåtfulla Venedig.

Efter en god natts sömn – och en utsökt frukost är det dags att ta tåget till Bologna där jag ska hålla en skrivarkurs tillsammans med Ann- Sofie – och möta åtta förväntansfulla deltagare! Bra laddad efter förtjusande Venedig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s