Elbphilharmonie- ett arkitektoniskt mästerverk i Hamburg

Om man tycker om vacker design och arkitektur så är ett besök på Hamburgs nya operahus Elbphilharmonie vid Elbe en fantastisk upplevelse. Byggnaden är ett arkitektoniskt mästerverk – i klass med Operahuset i Sydney – tycker i alla fall jag.

Elbphilharmonie i Hamburg

Operahuset i Sydney

Tillbaka till Hamburg. Om Elbphilharmonie är en skönhet från utsidan så är det lika magiskt att komma in i byggnaden. Alla salar naturligtvis och man kan gå på rundtur även om man inte ska se någon föreställning. Guidade turer så klart. Själv tycker jag bäst om att utforska det mesta på egen hand och mot ett inträde kommer man inte bara in i byggnaden utan också ut på utsiktsbalkongen och vips har man vidunderlig utsikt över Hamburg – båtarna på Elbe. Jag blir fullständigt betagen.

Här känns det verkligen som att en bild säger mer än tusen ord – eller hur?

Vi hade också turen att bo på tjusiga Westin Hotell som ligger på de översta våningarna i Elbphilharmonie. Att komma in i rummet- sätta i nyckeln och mötas av detta!

Lite känslan av när man åker upp i One World i New York – och gardinerna dras upp när man når toppen – alls inte lika högt så klart – men ändå – känslan.

Kunde hängt på rummet hela kvällen men vill klart inte missa middag med trevligt sällskap!

En kopp kaffe på trivsamma Carl’s som ligger mitt emot Elbphilharmonie är aldrig fel. Här kan man även ta ett glas vin och äta gott på kvällen. Eftersom vädret nästan andas somnar / trots att det är full julskyltning på Alsterhaus – så sitter vi utomhus.

Säger ”hej då” till Hamburg för denna gång med följande bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s