Nya intryck, dofter, smaker – ja, Nice inspirerar alla sinnen

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om maten och vinerna i Nice. Sitter på Ruhl Plage och njuter av en Salade Nicoise och ett gott glas rosévin. Smaken är intensivare än man någonsin upplever den hemma. De lokala råvarorna så klart, men också doften av anis, timjan och andra kryddor, mitt inne i Nice! Så solen och havet så intensivt blått. Flanerar i långsam takt bort till Marché aux Fleurs, Tröttnar aldrig på att gå där och njuta av de vackraste frukter, bär, grönsaker, oliver, blommor och mycket annat. Nu är det höst och utbudet är både annorlunda och likt vårens och sommarens. Köper några färska fikon och mandariner som smakar så olikt dem vi äter hemma. Så är de också nyplockade och dagsfärska. Den glada stämningen, skratten, provensalskan – jag blir man inte inspirerad och upplyft här så vet jag inte var man ska bli det?

Några bilder som jag hoppas ska inspirera nu när vintertiden knackar på dörren!

IMG_8377

Lunch på Ruhl Plage i Nice

IMG_8375

Rosévin och Salade Nicoise  – Medelhav och strålande sol – passion!

IMG_8632

Vindruvor – en njutning både för öga och gom – på marknaden i Nice

IMG_8634

Fler ljuva frukter!

IMG_8630

Årets skörd av nötter

2 reaktioner till “Nya intryck, dofter, smaker – ja, Nice inspirerar alla sinnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s