Italienskt i Kassel

Höstlov och vi är på väg söderut mot spännande trakter i Frankrike. Ett stopp längs vägen är ett måste om man vill njuta av resan och i kväll har vi valt Kassel. Otaliga är de gånger vi kört Kasselbackarna – och kikat in mot denna stad. Äntligen får vi stifta bekantskap med Kassel. Anor sedan 900- talet men det historiska centrat totalförstördes genom bombningarna under andra världskriget. En del är återuppbyggt men det mesta är modernt.

H

Checkat in och njuter av en liten aperitif efter många timmar i bilen.

Ska vi hitta någon pärla här? Ja, det finns säkert många och en är definitivt den lilla italienska restaurangen Osteria. Själv är jag ett fan av la Bella Italia och äter mer än gärna italienskt.

Så efter incheckning på Plus Best West Hotellet i staden hittar vi den italienska pärlan. Utsökt mat, livfull stämning, goda viner. En vinlista som slår de flesta!

Uts

Utsökt Burrata på ett helt nytt sätt!

Läckra muralmålningar

Pasta fylld med färskost/ tryffel – till detta balsamico/ granatäpple/ pinjenötter mm! Utsökt. Maken tog sin favorit- Vitello Tonnato.

Ett ställe jag varmt kan rekommendera om ni kommer till Kassel. Efter en god natts sömn är vi nu redo att köra vidare mot för oss – outforskade delar av Frankrike.

2 reaktioner till “Italienskt i Kassel

  1. Spännande med outforskade franska delar! Kassel är fint. Har bott en hel sommar i grannstaden Göttingen, väl vård ett besök den också! Bonne route!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s