Lägg fokus på det du kan förändra!

Lärde mig så mycket klokt under arbetsresan i Sydafrika. Bland annat vad vi lägger vår mentala tid på. När vi var där tog vattnet slut inom vissa områden. Det blev vattenbrist också på sjukhuset. Reservaggregat fick slås på och en evakuering planerades. Till sist var man också tvungen att genomföra den.

Tänk er 30 graders värme, strålande sol och inget vatten! Imponerades av med vilket lugn de ansvariga hanterade denna katastrofsituation. Vi ställde frågan hur det kunde komma sig att de tog det så lugnt och fick följande till svar: 80 procent i denna situation kan vi inte göra något åt. Ingen mening att bekymra sig över det då utan i stället lägga fokus på de 20 procent som vi kan påverka.

Stämmer så väl i vissa situationer och vill därför sprida dessa visdomsord än en gång!

P1000125 

 

6 reaktioner till “Lägg fokus på det du kan förändra!

  1. Ja det tror jag också Kicki, men jag lär mig något nytt varje dag och jag tror ju mycket på intuitionen .- känna av -det här kan jag förändra och strunta i det andra! Ibland läggs det massor av energi på sådant som man redan från början kunde förstå skulle misslyckas. Inte alltid man kan veta, men oftast, tror jag!

    Gilla

Lämna en kommentar