Att bygga förtroende tar tid, men det kan raseras på några sekunder

Att skapa förtroende i relationen med andra människor görs inte av sig själv. Det handlar om förtroendet i nära relationer, mellan föräldrar och barn, mellan en själv och ens partner, men också med vänner och i affärsmässiga relationer.

Det tar lång tid att bygga tillit och förtroende. Redan i relationen med det lilla nyfödda barnet och föräldrarna vet man att anknytningen de första fem åren har stor betydelse för en bra framtida relation. Det tar tid att bygga broar. När man inleder en relation med någon annan människa är det samma sak.

Kan ibland förvånas över att människor så lättvindligt raserar förtroendet in olika relationer. Något som upplevs väldigt negativt är att prata negativt om tidigare eller nuvarande arbetsgivare. Samma gäller i mera personliga relationer.

Förtroende är A och O om vi ska kunna lita på varandra och bygga bra och hållbara samhällen in i framtiden. Du kan inte ta ansvar för någon annan, men glöm inte att ta ansvar för dig själv  och ditt förhållningssätt!

Vår lilla favoritby i Österrike får symbolisera förtroendet!

IMG_2228

 

6 reaktioner till “Att bygga förtroende tar tid, men det kan raseras på några sekunder

  1. Håller helt med dig.
    Det som kan vara jobbigt är att det är mycket lätt att i dagens samhälle använda sociala medier till att snacka skit även fast det är totalt påhittat. Är inte drabbad än så länge dock – tack och lov.

    Gilla

  2. Kul och visst är det så – håller med dig om att de sociala medierna har – som så mycket annat – både plussidor och avigsidor – trist att läsa om allt som hänt – påhittat har nog alltid funnit – men nu är det så lätt att sprida – tyvärr!För det finns så mycket fördelar med sociala medier!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s